ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Çaycuma Anaokulu

OKULUM TEMİZ PROJESİ VELİ TAAHHÜTNAMESİ

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Bu kapsamda bizlerde kurum olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Sizlerin sağlığını önemsiyoruz... Amaç, okul öncesi kurumlarında okuyan öğrencilerin; kişisel temizlik, hijyen bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve temiz çevre bilincinin oluşturulması. Kişisel temizlik kurallarının davranışa dönüştürülmesi bakımından en önemli dönem okul öncesi dönemdir. Çünkü kişisel temizlik davranışlarının küçük yaşlarda davranışa dönüştürülebileceği bir gerçektir. Temizlik vücudun hastalıklardan korunması için en önemli uygulamalardan biridir. Temizlik aynı zamanda toplum içerisinde yaşamanın vazgeçilmez bir parçası, kişisel ve sosyal sağlığın dayandığı temel noktadır. Vücut ve giyim temizliğine önem verme bir uygarlık anlayışı olarak da kabul görmektedir. Binlerce çocuğumuzun okuduğu okullarda bulunan tuvaletlerin temiz ve bakımlı olması çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Okullar her konuda olduğu gibi temizlik konusunda da duyarlı ve örnek olmalıdır. Temiz ve hijyenik ortamların okul gibi eğitim kurumlarında önemi çok büyüktür. Çocuklar hayatları boyunca örnek ve model alacakları davranışları bulundukları yakın çevreden ve iletişimde bulundukları kişilerden öğrenir. "Aile" çocuğun ilk karşılaştığı, "Okul" da ikinci karşılaştığı model ortamlardır. Bu nedenle, okuldaki ve evdeki eğitim ortamları önem taşımaktadır.

OKULUM TEMİZ BELGELENDİRME PROGRAMI VELİ TAAHHÜTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yayın: 21.09.2023 - Güncelleme: 21.09.2023 16:43 - Görüntülenme: 174